Luotsikokeet

KANSI Luotsikokeet2018Järjestämme luotsikokeita Kotkassa KMC:n tiloissa Katariinan kampuksella. Löydät meidät osoitteessa Lehmustie 4, D ja C-talot. Kysy lisää luotsikokeista Saulilta: sauli.majaniemi@ekami.fi, puh. +358 44 767 7397.

Linjaluotsinkirjat

Hakeaksesi linjaluotsinkirjaa Liikenteen turvallisuusvirasto Trafilta sinun tarvitsee suorittaa tiettyjä väyliä ja aluksia varten laadittu koe. Kokeeseen sisältyy peitepiirros- ja kirjallinen koe sekä simulaattoriajotesti. Peitepiirros- ja kirjallinen koe suoritetaan ennen simulaattoriajoa.

Luotsin ohjauskirja

Luotsin ohjauskirja on väyläkohtainen Trafin myöntämä lupakirja, joka antaa sinulle luotsausoikeuden ohjauskirjaan merkityllä väylällä. Ohjauskirjan saamiseksi suoritettavaan kokeeseen kuuluu peitepiirroskoe, kirjallinen koe ja simulaattoriajotesti.

Erivapaus luotsinkäytöstä

Erivapaus luotsinkäyttövelvollisuudesta on aluskohtainen lupakirja, joka voidaan myöntää aluksen päällikölle tai perämiehelle, jos aluksen bruttovetoisuus on alle 3700. Erivapautta hakevan henkilön on suoritettava hyväksytysti Trafin hyväksymä tutkinto, joka sisältää kaksi osakoetta, kirjallisen kokeen ja simulaattorissa tehtävän kokeen.

Erivapauden myöntämisen edellytykset löytyvät täältä. Koulutusvaatimuksena on mm. 12 kuukauden kokemus liikenteestä hakemuksen kohteena olevalla vesialueella hakemusta edeltävän viiden vuoden aikana. Henkilö voi korvata 1/3 vaaditusta kokemuksesta ja/tai harjoittelumatkoista simulaattoriharjoittelulla.

Hinnasto

Kirjallinen koe 660 € + alv 24 %
Peitepiirroskoe 200 € + alv / kartta 30 € + alv 24 %
Simulaattorikoe 4 tuntia 1720 € + alv 24 %, seuraavat 2 h 790 €
Ylläpitoajo simulaattorilla 250 €/h + alv 24 %

Esite

Lataa luotsikokeiden esite >>>